HoReCa – trendy, technologie i wyzwania
Polski Instytut Rozwoju Biznesu ma zaszczyt zaprosić Państwa na konferencje „HoReCa – trendy, technologie i wyzwania„, która odbędzie się 5 marca 2020 roku w Warszawie.
Nowoczesne technologie zaczęły już trafiać do hoteli: tablety zamiast folderów informacyjnych, smartfony zamiast kluczy do pokoju, aplikacje zamiast pilotów. W ten sposób branża hotelarska dostosowuje się do nowych wymagań. Coraz więcej gości oczekuje innowacyjnych technologii w hotelach. Już 34% gości w Polsce wolałoby obsługiwać światło, klimatyzację i telewizję poprzez smartfona lub tablet. Wiele hoteli bierze pod uwagę nowoczesne rozwiązania i już zaczęło podwyższać swój technologiczny standard. Ale jak to wszystko rozpocząć? Od czego zacząć?
Prelekcje poprowadzą m.in.:
- Piotr Owczarski – General manager, Hotel Gordon
„Optymalizacja kosztów działalności hotelu receptą na sukces” - Joanna Preisner – Autorka bloga mamahotelarz.pl, Prezes Zarządu Hotelu Bacówka Radawa&SPA**** „Dziecko w hotelu – paranoja czy szansa?”
- Zuzanna Przybyła – Founder & Remote Management Consultant, World Is Your Office
„Praca zdalna a branża HoReCa: trendy, szanse i wyzwania” - mgr inż. Witold Drogoń – członek Rady Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego
temat w trakcie opracowania
Tematyka konferencji:
- Dane osobowe w hotelach i pensjonatach a RODO
- Bezpieczne i płynne funkcjonowanie obiektu
- Systemy teleinformatyczne i automatyka budynku odpowiedzialne za monitorowanie i optymalizacje działań (zasilanie awaryjne, system przeciwpożarowy, system alarmowy i monitoring, system kontroli dostępu, ogrzewanie i klimatyzacja, oświetlenie)
- Zintegrowane systemy do zarządzania wieloma obiektami
- Ochrona informacji i zasobów
- Architektura, wyposażenie i planowanie przestrzeni
- Rozwiązania zwiększające komfort i nowoczesność obiektów
- Technologie mobilne
- Check-in kioski
- Aplikacje rezerwacyjne
- Social media w branży hotelarskiej
- Strony internetowe budowane w technologii RWD
- Szerokopasmowy dostęp do sieci
- Beacony w hotelach
Dla przedstawicieli sektora hotelarskiego oraz gastronomicznego udział jest bezpłatny po dokonaniu rejestracji – http://pirbinstytut.pl/index.php/rejestracja-47
Udział jest płatny dla pozostałych osób, w tym przedstawicieli dostawców usług, rozwiązań informatycznych oraz technologicznych – opłata za osobę wynosi 1000 zł + 23% VAT*
Organizator zapewnia: certyfikat uczestnictwa, materiały konferencyjne, przerwy kawowe, możliwość konsultacji z Ekspertami.
Dodaj komentarz