coffee to go

Kącik kawowy „coffee to go” – gdzie sprawdzi się najlepiej?

Opublikowano: 23 listopada 2022

Kawa na wynos nie jest już domeną wyłącznie kawiarni. Możemy kupić ją w coraz większej liczbie miejsc, i to ciesząc się jej doskonałym smakiem oraz szybkością przygotowania. Umożliwiają to stoiska kawowe „coffee to go” – samoobsługowe i kompletnie wyposażone.

Podsumowanie:

  • „Coffee to go” to – jak sugeruje nazwa – kącik umożliwiający samodzielne przygotowanie kawy na wynos. Bazując na nowoczesnym ekspresie i wysokiej jakości ziarnach, oferuje smaczny i pobudzający napój w wielu różnych wariantach.
  • Samoobsługowe stoiska kawowe zapewniają gościom jakość, jakiej oczekują. Z tego powodu w coraz większej liczbie lokali właściciele decydują się na włączenie go do firmowego wyposażenia.
  • Na rosnącą popularność kącików kawowych bez wątpienia ma wpływ ich większa niż wcześniej dostępność. Przedsiębiorcy nie muszą tworzyć takich stoisk samodzielnie. Mogą wynająć je w formie gotowego produktu, wskazując wcześniej na preferowany model ekspresu, klasę ziaren czy liczebność dodatków.

„Coffee to go” – co to takiego?

To funkcjonalna i kompleksowo wyposażona strefa kawowa, którą można z łatwością dołączyć do ciągu ekspozycyjnego lub ekspozycyjno-sprzedażowego. Składa się z eleganckiego, schludnego mebla o niewielkich rozmiarach, w którym umieszczono nowoczesny ekspres do kawy z wysokiej klasy ziarnami oraz akcesoria niezbędne do samodzielnego przygotowania kawy na wynos (kubki jednorazowe, wieczka, mieszadełka, cukier w saszetkach, syropy smakowe, topping mleczny). Mieści się w nim również kosz na odpadki – skryty przed oczami klientów, ale dostępny na wyciągnięcie ręki.

W jakich miejscach kącik kawowy „coffee to go” przyniesie najlepsze rezultaty?

Wszędzie tam, gdzie klienci doceniają możliwość wypicia smacznej, pobudzającej kawy. „Coffee to go” (https://www.tchibo-coffeeservice.pl/rozwiazania-dla-biznesu/modele-finansowania/coffee-to-go/) warto włączyć zarówno do lokali usługowych, jak i sprzedażowych, między innymi sklepów spożywczych, piekarni i cukierni, a także biur i poczekalni. Kącik kawowy sprawdzi się też na stacji benzynowej. Zgodnie z tym, czego dowodzi raport ARC Rynek i Opinia z 2021 roku – że aż 49% Polaków decyduje się na kupno kawy poza domem, w tym podczas podróży i robienia zakupów. Kawa świetnie łączy się z lodami, dlatego korzystne rezultaty przyniesie również w lodziarni.

Dobra kawa nie tylko w kawiarni!

Warto podkreślić, że kawa dostępna w takim kąciku bazuje na wysokiej jakości ziarnach i zostaje przyrządzona przez nowoczesny i wydajny ekspres. Daje to efekt w postaci smacznego, aromatycznego napoju, którego jakość jest równie dobra, co w przypadku kaw proponowanych w najlepszych kawiarniach i restauracjach. „Mała czarna”, cappuccino, a może kawa deserowa? Nowoczesne ekspresy w błyskawicznym tempie przygotowują różnorodne napoje, odpowiadające na gusta szerokiego grona klientów. To idealnie wpisuje się w aktywny tryb życia, jaki prowadzi większość z nas – z chęcią zaoszczędzenia czasu tam, gdzie to tylko możliwe.

 

Udostępnij ten post:



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


Powiązane treści
wyposażenie restauracji
Wyposażenie restauracji odgrywa niebagatelną rolę w...
SAKANA
Nie istnieje jeden przepis na sukces, każda restaura...
Lavazza
Kiedy rano budzimy się z myślą o aromatycznej kawie, często...
Ptasie Mleczko
Costa Coffee i Ptasie Mleczko® doskonale wiedzą o ty...
Kawa mielona
Jaka kawa smakuje najlepiej?...