Leczenie Żywieniem – Bestseller z praktycznymi poradami

Opublikowano: 10 czerwca 2020

Czy pożywienie może być lekarstwem i wzmacniać odporność? Tak, a kiedy tak się dzieje, przedstawia książka „Leczenie żywieniem”. Praktyczne porady i program żywieniowy, abyśmy jak najdłużej cieszyli się życiem w dobrym zdrowiu oraz samopoczuciu. Komplet cennych zwłaszcza teraz wskazówek i porad.

Autorkami publikacji są dwa pokolenia lekarzy, matka i córka – lek. med. Jadwiga Kempisty i lek. med. Urszula Chorzępa. Obie to lekarki z wieloletnią praktyką medyczną, łączące różnorodne metody leczenia jak osiągnięcia medycyny światowej poszerzone o komplementarne ziołolecznictwo, akupunkturę, akupresurę i homeopatię klasyczną. Całość uzupełnia szczegółowo opracowany program zdrowego odżywiania, który pomoże w zmianie złych nawyków żywieniowych.

Lekarki wykorzystują doświadczenia z zakresu zdrowego żywienia oraz lecznictwa pochodzące z rozmaitych kultur, między innymi chińskiej, żydowskiej i staropolskiej, łącząc je z w unikalny sposób z osiągnięciami nowoczesnej medycyny molekularnej.

„Zadaniem każdego lekarza jest jak najlepsza pomoc każdemu pacjentowi. Zdarza się jednak, że sprawdzone metody u niektórych z nich nie przynoszą spodziewanych efektów. I wtedy warto szukać innych sposobów pomocy pacjentowi, dodatkowych metod, czasem nowych, a czasem tradycyjnych czy tak zwanych niekonwencjonalnych. W tej książce znajdziecie Państwo i jedno, i drugie. Z całym szacunkiem dla medycyny i jej ogromnych osiągnięć, przedstawiamy pewne warte uwagi tematy, jak chociażby ciągle niedoceniany przez wielu lekarzy, a przecież ogromny i potwierdzony wieloma badaniami naukowymi, wpływ tego, co jemy na nasze zdrowie i samopoczucie.

[…] Wspominamy również o Medycynie Chińskiej. Nie wszystkie związane z nią pojęcia dadzą się łatwo przetłumaczyć na język medycyny zachodniej i czasami brzmią obco. Ale jedno jest pewne – w praktyce przynosi ona bardzo dobre rezultaty, warto zatem spróbować”.

Naczelną zasadą stosowaną przez autorki jest wieloaspektowe, holistyczne podejście do człowieka, traktowanie organizmu jako całość. Publikacja zawiera porady dotyczące zdrowego trybu życia, prawidłowego odżywiania z przepisami kulinarnymi oraz mnóstwem użytecznych informacji, abyśmy jak najdłużej pozostawali w zdrowiu i ogólnym dobrostanie!

Chcesz cieszyć się zdrowiem, czuć się dobrze i mieć dobre samopoczucie, sięgnij po książkę „Leczenie żywieniem”.

Zapraszamy do lektury, za której sprawą możemy w naturalny sposób zadbać o to, co mamy najcenniejsze, tj. zdrowie nasze i naszych bliskich.

 

Autorki: lek. med. Jadwiga Kempisty, lek. med. Urszula Chorzępa
Dostępna na: https://www.leczeniezywieniem.pl
wydanie VI, str. 214,
cena rekomendowana: 39 zł

Udostępnij ten post:



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


Powiązane treści
antykoncepcja hormonalna
W ostatnich dekadach antykoncepcja hormonalna stała się jedn...
kuchna zero waste
W obecnych czasach, gdy półki sklepowe uginają się pod cięża...
depresja
Nawet 30% młodych ludzi myślało poważnie o próbie sa...
test oddechowy
SIBO (Small Intestinal Bacterial Overgrowth), czyli zespół r...
Psycholog Online
W dzisiejszym zglobalizowany...