Nowy smaczny projekt Giancarlo Russo
W dniu 22 listopada 2018 roku na warszawskim Ursynowie odbyło się oficjalne otwarcie studia kulinarnego Giancarlo Russo i showroom firmy Alva. Przedsięwzięcie to wspólny projekt kulinarny znanego szefa kuchni i firmy zajmującej się sprzedażą wysokiej jakości porcelany i sprzętu gastronomicznego.
Wnętrze lokalu zostało zaprojektowany w stylu loftowym przez architektów Pawła Pałkusa i Kubę Kasprzaka ze studia Pikstudio w Warszawie. Betonowe ściany, odcienie szarości na podłodze , meblach, granit i akcenty z drewna współgrają z pięknymi betonowo-kauczukowymi lampami, czarnymi stalowymi elementami oświetlenia i sprzętem kuchennym z czarnego szkła i stali szlachetnej. Industrialny styl przełamany elementami z drewna tworzy spójną i wyjątkowo miękką całość. Widoczne czarne rury i kable stanowią niebanalną dekorację wnętrza lokalu.
Studio kulinarne i showroom
Lokal składa się z dwóch współgrających ze sobą elementów. W studiu kulinarnym znajduje się imponująca wyspa do gotowania z granitowym blatem , na której znajduje się sześć dużych płyt indukcyjnych typu Flexi, gdzie przy stanowiskach do pracy może jednocześnie gotować 12 osób. W showroom’ie znajdziemy natomiast przepiękne gabloty i stoły prezentujące wyjątkowe ekspozycje firmy Alva.
To najlepiej wyposażone studio kulinarne w tak wysokiej jakości produkty: patelnie i miedziane garnki z brandem studia kulinarnego Giancarlo od firmy Pentole Agnelli (której Ambasadorem w Polsce został Giancarlo Russo), sztućce i garnki Pintinox, porcelanę Serax i Steelite, noże Giesser oraz szkło Arcoroc. Firma Alva wyposażyła także studio w niezbędny drobny sprzęt gastronomiczny firmy Cambro.
- Studio kulinarne Giancarlo Russo
- Studio kulinarne Giancarlo Russo
- Studio kulinarne Giancarlo Russo
- Studio kulinarne Giancarlo Russo
Znane marki w projekcie Giancarlo
Do udziału w projekcie Giancarlo Russo zaprosił firmę Franke, która wyposażyła studio w wysokiej klasy sprzęt AGD oraz okapy kuchenne. W lokalu nie mogło zabraknąć profesjonalnej zmywarki firmy Winterhalter, której Ambasadorem w Polsce jest szef Giancarlo ,jak również mikserów planetarnych firmy KitchenAid.
Szef kuchni executive Giancarlo Russo nawiązał współpracę ze znanymi firmami mającymi w swojej ofercie wybornej jakości produkty : North Coast (makarony Agnesi i przetwory pomidorowe Cirio), Monini (oliwy, octy), Perino (makarony, ravioli nadziewane) , Dilmah (herbaty Dilmah i kawa Saquella), Cerville (włoskie wina), Stock (alkohole Saska, Orkisz, Auchentoshan) oraz Prymat (przyprawy) i Dziugas (sery twarde).
Studio kulinarne z sukcesem rozpoczęło działalność związaną z prowadzeniem warsztatów kulinarnych dla grup, pokazów kulinarnych, prezentacji produktów klienta, realizacji nagrań telewizyjnych oraz fotografii kulinarnej jak również spotkań biznesowych i prywatnych połączonych z nauką gotowania.
Dodaj komentarz