Studio kulinarne Giancarlo Russo

Nowy smaczny projekt Giancarlo Russo

Opublikowano: 29 listopada 2018

W dniu 22 listopada 2018 roku na warszawskim Ursynowie odbyło się oficjalne otwarcie studia kulinarnego Giancarlo Russo i showroom firmy Alva. Przedsięwzięcie to wspólny projekt kulinarny znanego szefa kuchni  i firmy zajmującej się sprzedażą wysokiej jakości porcelany i sprzętu gastronomicznego.

Wnętrze lokalu zostało zaprojektowany w stylu loftowym  przez architektów Pawła Pałkusa i Kubę Kasprzaka ze studia Pikstudio w Warszawie. Betonowe ściany, odcienie szarości na podłodze , meblach, granit i akcenty z drewna współgrają z pięknymi betonowo-kauczukowymi lampami, czarnymi stalowymi elementami  oświetlenia  i sprzętem kuchennym z czarnego szkła i stali szlachetnej. Industrialny styl przełamany elementami z drewna tworzy spójną i wyjątkowo miękką całość. Widoczne czarne rury i kable stanowią niebanalną  dekorację wnętrza lokalu.

Studio kulinarne i showroom

Lokal składa się z dwóch współgrających ze sobą elementów. W studiu kulinarnym znajduje się imponująca wyspa do gotowania  z granitowym blatem , na której znajduje się sześć dużych płyt indukcyjnych typu Flexi, gdzie przy stanowiskach do pracy może jednocześnie gotować 12 osób. W showroom’ie  znajdziemy natomiast przepiękne gabloty i stoły prezentujące wyjątkowe ekspozycje firmy Alva.

To najlepiej wyposażone studio kulinarne w tak wysokiej jakości  produkty: patelnie i miedziane garnki z brandem studia kulinarnego Giancarlo od firmy Pentole Agnelli (której Ambasadorem w Polsce został Giancarlo Russo), sztućce i garnki Pintinox, porcelanę Serax i Steelite, noże Giesser oraz szkło Arcoroc. Firma Alva wyposażyła także studio w niezbędny drobny sprzęt gastronomiczny firmy Cambro.

Znane marki w projekcie Giancarlo

Do udziału w projekcie Giancarlo Russo  zaprosił  firmę Franke, która wyposażyła  studio w  wysokiej klasy sprzęt AGD oraz okapy kuchenne. W lokalu nie mogło zabraknąć profesjonalnej zmywarki firmy Winterhalter, której Ambasadorem w Polsce jest szef Giancarlo ,jak również mikserów  planetarnych firmy KitchenAid.

Szef kuchni executive Giancarlo Russo nawiązał współpracę ze znanymi  firmami mającymi w swojej ofercie  wybornej jakości  produkty : North Coast (makarony  Agnesi i przetwory pomidorowe Cirio), Monini (oliwy, octy), Perino (makarony, ravioli nadziewane) , Dilmah (herbaty Dilmah i kawa Saquella), Cerville (włoskie wina), Stock (alkohole Saska, Orkisz, Auchentoshan) oraz  Prymat (przyprawy) i Dziugas (sery twarde).

Studio kulinarne z sukcesem rozpoczęło działalność związaną z prowadzeniem warsztatów kulinarnych dla grup, pokazów kulinarnych, prezentacji produktów klienta, realizacji nagrań telewizyjnych oraz fotografii kulinarnej jak również  spotkań biznesowych i prywatnych połączonych z nauką gotowania.

 

Udostępnij ten post:



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


Powiązane treści
wyposażenie restauracji
Wyposażenie restauracji odgrywa niebagatelną rolę w...
Jak wybrać piekarnik
Wybór odpowiedniego piekarnika do...
kuchna zero waste
W obecnych czasach, gdy półki sklepowe uginają się pod cięża...
SAKANA
Nie istnieje jeden przepis na sukces, każda restaura...
chlebek bananowy
Słuchajcie, w polskich domach pielęgnuje się od zaws...