Firma Tołłoczko to mała firma rodzinna założona w 1993 r. przez Iwonę i Tomasza Tołoczko w Kruszynie (gm. Kobylnica, powiat słupski). Jej misją jest produkcja naturalnych wyrobów wędliniarskich i sprzedaż zdrowej żywności
Działalność firmy została doceniona w wielu konkursach. W ubiegłym roku otrzymała m.in. wyróżnienie Orzeł Polskiego Rolnictwa w konkursie Orły Wprost. Zajęła też I miejsce w kategorii firma w województwie pomorskim w konkursie Agroliga 2018, uzyskując tytuł „Mistrza Województwa Pomorskiego”, a na szczeblu krajowym znalazła się wśród 14 finalistów z całej Polski w swojej kategorii, dołączając do grona laureatów, którzy stają się symbolem przedsiębiorczości i gospodarności w polskim rolnictwie oraz agrobiznesie. Podczas finału konkursu Lider Promocji Słupskiej Gospodarki „Srebrny Niedźwiedź 2018” firma Tołłoczko zajęła I miejsce wśród małych i średnich firm.
Firma rodzinna to potężna siła. W dobie powstawania hipermarketów byliśmy skazami na walkę o klienta. Przetrwaliśmy i działamy nieprzerwanie od 1993 r. Szczególną uwagę zwracamy na oczekiwania klienta wobec jakości produktu, rzetelność i uczciwość. Tworzymy od początku do końca manufakturę wędliniarską. Do produkcji używa się świeżego mięsa polskiego pochodzenia. Wędzenie odbywa się w tradycyjnych wędzarniach z zachowaniem norm unijnych.
Firma Tołłoczko jest członkiem Słupskiej Izby Przemysłowo Handlowej oraz Cechu Rzemiosł Różnych w Słupsku. Należy również do Stowarzyszenia Inicjatywy Firm Rodzinnych w Warszawie i Fundacji Firmy Rodzinne w Poznaniu, co pozwala na udział w szkoleniach, konferencjach i spotkaniach mentoringowych.
Zdjęcie główne: Tomasz i Iwona Tołoczko z synem Miłoszem w towarzystwie Pary Prezydenckiej – Fot. Krzysztof Sitkowski/KPRP
Dodaj komentarz