Menu
Stripsy z kurczaka

Stripsy z kurczaka – jak zrobić kawałki kurczaka w chrupiącej panierce?

Stripsy z kurczaka w złocistej, chrupiącej panierce to obowiązkowa pozycja menu w każdym lokalu. Jeśli zamierzasz poszerzyć ofertę swojego lokalu, a nie ma w niej kuszących wyglądem i smakiem kawałków kurczaka, to koniecznie postaw właśnie na nie. Pożywne, atrakcyjne i popularne, a do tego proste w przygotowaniu. Sprawdź, jak szybko i z satysfakcjonującym efektem zrobić bezkonkurencyjne stripsy z kurczaka !

Stripsy z kurczaka: genialne dani, które przygotujesz bez trudu

Stripsy z kurczaka to danie iście genialne. Dlaczego? Po pierwsze dlatego, że jest bardzo proste do zrobienia. Każdy może serwować przepyszne nuggetsy – wystarczy tylko skorzystać z odpowiednich produktów i w odpowiedni sposób zapanierować mięso. Po drugie, stripsy z kurczaka to podstawa wielu dań – popularnych, chętnie zamawianych, królujących w najlepiej rozwijających się sieciach restauracji. Na bazie stripsów możesz przygotować całe menu Twojego lokalu.

Prosty przepis na idealne stripsy z kurczaka

Jak zrobić stripsy z kurczaka, by zawsze były tak samo soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz? To proste. Wystarczy skorzystać z produktów dedykowanych do przygotowania kurczaka w amerykańskim stylu, przeznaczonych do gastronomii.

Gotowa panierka do kurczaka – sekret chrupiącej panierki

Tajemnicą idealnie chrupiącej panierki jest zastosowanie gotowej panierki gastronomicznej (np. Holly Powder). Korzystanie z gotowego produktu zapewnia powtarzalny efekt i ułatwia pracę. Nie musisz eksperymentować z różnymi składnikami, używać płatków kukurydzianych, jajka czy innych dodatków. Wystarczy marynata i gotowa panierka do kurczaka, by Twoje stripsy z kurczaka zyskały miano najlepszych.

Stripsy z kurczaka – przepis

Jak zrobić stripsy z kurczaka? Skorzystaj z rad producenta panierki do kurczaka. Mięso pokrój na małe, równe, podłużne kawałki. Umieść w pojemniku z odpowiednio przygotowaną marynatą i wstaw na całą noc do lodówki. Kawałki mięsa panieruj zgodnie z zasadami opisanymi w instrukcji panierowania, przygotowanej przez producenta. Dzięki temu Twoje stripsy będą delikatne, kruche, apetycznie postrzępione i co najważniejsze chrupiące. Smaż w głębokim tłuszczu w smażalniku lub frytkownicy i serwuj z dodatkami, które lubisz: ulubionym sosem, posypane szczypiorkiem, w towarzystwie frytek lub cebulowych krążków.

W stylu KFC – stripsy z kurczaka

Kubełek pełen gorących kawałków kurczaka to tylko jedna z opcji, którą możesz zaproponować bywalcom swojego lokalu. W związku z tym, że kurczak świetnie komponuje się z różnymi dodatkami, masz bogaty wybór możliwości – pyszne stripsy mogą stać się podstawą wielu dań, które Twoi klienci pokochają.

Stripsy z kurczaka w bułce, sałatce i tortilli

Burger z kurczakiem? Sałatka z panierowanymi kawałkami kurczaka? Kurczakowe wrapy i bagietki z kurczakiem na ciepło i zimno… lista dań, które możesz przygotować na bazie stripsów jest niezwykle długa. Stripsy bardzo dobrze komponują się z warzywami – w sałatce, na kanapce, z frytkami. Doskonale smakują podane z sosem czy ulubionym dipem.

Komu zaoferować stripsy z kurczaka

Chrupiące stripsy z kurczaka możesz zaoferować jako przekąskę, lunch, a nawet główne danie obiadowe. Stripsy z kurczaka dla dzieci? Oczywiście! Podane z frytkami i keczupem na pewno zostaną zjedzone ze smakiem. Fanom sałatek zaoferujesz sałatkę z kawałkami kurczaka w panierce, a burgerożercom pysznego, sycącego chicken burgera.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Udostępnij

Wszystkie prawa zastrzeżone | All rights reserved Magazyn VIP 2023